logo
RNTV Live

Au curs amenzile în pieţele din Prahova. Vezi ce au găsit poliţiştii în controalele de dinainte de Paşte

piata-centrala (Large)
Raluca Eparu

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.J.P. Prahova, au desfășurat o acţiune pe raza municipiilor Ploieşti şi Câmpina, precum și în comuna Bănești, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri provenite din import sau din achiziţii intracomunitare.

Oamenii legii au verificat 27 de  agenți economici, dar totodată au controlat 39 de autovehicule şi legitimat 44 de persoane, iar pentru neregulile depistate s-au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 167.030 lei.

Au fost confiscate produse în valoare  de 2.750 lei.

Într-un magazin din Ploieşti, polițiștii au descoperit peşte expirat, dar şi din acela pentru care vânzătoarele nu au putut demonsta termenul de valabilitate. Comerciantul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, marfa respectivă fiind confiscată.

În zona Halelor Centrale din Ploieşti, poliţiştii au legitimat 34 de persoane, au controlat 12 societăţi comerciale și 14 producători agricoli și au aplicat 18 sancţiuni contravenționale, 10 dintre acestea fiind pentru nereguli la Legea nr. 12/1990, în valoare totală de 7.000 lei.  Totodată, au ridicat în vederea confiscării flori și fructe în valoare de 1.010 lei.

În zona pieței „Aurora” Vest, oamenii legii au legitimat 68 de persoane (7 avertizate), controlate 15 autovehicule, ocazie cu care a fost constatată în flagrant o infracțiune și aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.090 lei.

Peste tot în judeţ se vor desfăşura în continuare acţiuni de acest gen fiind bine ştiut că în perioada de dinaintea sărbătorilor, comercianţii îşi permit tot felul de nereguli fiind acoperiţi şi de afluxul mare de clienţi.

foto ilustrativa

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor