logo
RNTV Live

Atracții noi la Valea Doftanei. Parc de agrement, trasee de bicicletă și trenuleț care să ajungă la Sinaia

-baraj-paltinu
Oana Stoica

Valea Doftanei, o alternativă pentru Valea Prahovei.

În ultimii ani, Valea Doftanei a cunoscut o dezvoltare accelerată. Frumusețea locurilor a atras investitori dar și turiști.

Aeste și rezultatul implicării administrației locale în modernizarea zonei și în încercarea de a găsi noi atracții.

Primarul comunei, Lucian Costea, are planuri mari pentru perioada următoare.

Una dintre atracțiile zonei, Barajul Paltinu, cu o lungime de 3 kilometri, este un magnet pentru turiști.

Ambele maluri oferă condiţii prielnice pentru aşezarea unor campinguri pitoreşti.

“Plănuim să punem în valoare terenul din zona lacului, pentru că acesta este un punct de atracție mare pentru turiști și atunci intenționăm să schimbăm destinația islazului, unde se duceau vaci la păscut, iar locul să îl transformăm într-un parc de agrement, să fie chiar o zonă turistică”, spune Lucian Costea, primarul comunei Valea Doftanei.

De vizitat sunt şi Cheile Doftanei care oferă privelişti asemănătoare celor de la Cheile Bicazului.

Acest obiectiv turistic se găseşte la o distanţă de doar 20 de kilometri de Câmpina.

Iar administrația locală are planuri pentru ca zona să devină mai atractivă decât este deja.

”Vrem să punem în valoare situl arheologic Gherghelău, acolo sunt niște ruine ale unei cetăți pe care noi vrem să le descoperim împreună cu Muzeul de Istorie. La fel vom proceda și pentru Ruinele Bisericii Vechi din Trăisteni, construită între anii 1926-1942, renumită pentru arhitectura deosebită după care a fost ridicată. În plus, vom omologa câteva trasee de bicicletă și poteci turistice pentru vizitarea rezervației Glodeasa. Iar la final vom achiziționa un trenuleț turistic, care să lege aceste obiective, cum este în Sinaia sau în Bușteni, iar oamenii să le poată vizita astfel pe toate”, a mai declarat primarul Lucian Costea.

 

Comuna Valea Doftanei este situată la intersecția D.J. 102 I Câmpina – Brașov cu D.J. 102 A, care prin cele două componente, D.J.101 S Comarnic – Secăria – Valea Doftanei și D.J. 101T Valea Doftanei-Bertea-Slănic, face legătura între Valea Doftanei și Valea Teleajenului.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor