logo
RNTV Live

Atleta olimpică Mirela Dulgheru: Domnilor, nu vă mai jucaţi cu destinele acestor sportivi!

11059963_947255932008849_7340479808471649126_n
Raluca Eparu

Mirela Dulgheru, fosta atletă olimpică română şi cetăţean de onoare al Ploieştiului, ia poziţie faţă de umilirea sportivilor de la CSM, care nu şi-au primit salariul de trei luni. Aceasta a trimis o scrisoare deschisă, după ce a citit declaraţia handbalistei Ramona Farcău scrisă pe pagina de facebook: “”Pentru toţi cei care se fac responsabili de declinul sportului românesc, pentru toţi cei care au ales să-şi asocieze imaginea cu munca sportivilor de performanţă, alergând doar după propriile beneficii, pentru toţi cei care au ajuns să conducă destinele sportivilor din România fără nici un fel de competenţă… Respectaţi-vă valorile!!!” Dulgheru critică aspru clasa politică care a dus la declinul CSM Ploieşti, clasă care îşi vede doar propriile interese şi care se ascunde în spatele Nicoletei Crăciunoiu, directoarea economică a primăriei, în loc să ia o decizie responsabilă.

“Îmi pare nespus de rău, fetelor, că treceţi prin această situaţie! Nu am făcut sport de echipă, dar ştiu şi pot să gândesc în echipă…Nu sunt o pesimistă, vă spun ca un fost sportiv care a concurat şi s-a numit PLOIEŞTI şi ROMÂNIA 25 de ani , că acest oraş, după 1990 nu şi a mai putut ,, reveni”, nu a mai fost interesat , nu şi-a mai respectat valorile, nu şi-a mai sprijinit talentele , nu a găsit resursele umane şi materiale să construiască ceva durabil, valoros! Politica a fost distructivă, tot timpul s-a mers pe premisa ,,daca le iese ceva material sau capital politic” . Aşa s-a cuantificat şi se cuatifică în continuare…fiecare dintre aceştia şi-au trăit intens propria lor clipă (4 ani) ! Sunt alături de voi, nu am vrut, deşi mi s-a solicitat să iau o poziţie, să-mi spun părerea, să va sprijin public.  IATĂ, acum O FAC! De ce nu am vrut? Pentru că nu pot vorbi dacă nu cunosc toate ,,datele problemei”! Nu le ştiu nici acum, decât din păreri, declaraţii zgârcite şi multă TĂCERE, ceea ce ma îngrijorează! Părerea mea sinceră este că şi-au dat seama, că nu au resursele financiare să susţină o astfel de activitate, nu mai pot fi ,,motivaţi” material sau că e din ce in ce mai greu şi ei sunt mai expuşi. Există un Consiliu De Onoare al acestui oraş, e drept, doar pe hârtie, aşa cum sunt şi toate drepturile lor, format din oameni din diferite domenii de activitate care au făcut performanţă, au scris istorie. Oare de ce nu este convocat atunci când sunt probleme de acest gen? Probabil sunt incomozi cu întrebările lor punctuale, pentru că ei sunt adevaraţii profesionişti de care trebuie să staţi departe, domnilor, încă 4 ani! Nu vă mai jucaţi cu destinele acestor sportivi, cu aceşti antrenori care nu au weekend şi concediu şi ai căror copii cresc adesea pe terenurile de sport pentru a fi în preajma părintelui lor mult prea ocupat să antreneze copiii altora!  Fiţi demni, domnilor, priviţi-i în ochi şi spuneţi-le ca i-aţi minţit, că nu stiţi să vă alegeţi oamenii , că de fapt nu vă place sportul, competiţia, vă plac doar banii, pozele în al căror cadru staţi alături de vedete şi numai atunci când sunt pe ,,val”! Nu mai ,,trageţi” in doamna director economic, nu vă gasţti ţapi ispăşitori o femeie care “strigă “de frica legii strâmbe si proaste, făcută tot de aleşii voştri! Iar pentru voi, dragi sportivi şi antrenori, aveţi valoare, cunoştinţele , talentul şi munca dumneavoastră trebuie valorificate la maxim, timpul trece, este necruţător, gânditi în perspectivă, “maturizaţi-vă” sportiv. În viaţă e ca şi în teren, sunteţi SINGURI!”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor