logo
RNTV Live

Atenționare meteorologică! Ne așteaptă vânt și precipitații mixte pentru următoarele zile

vremea_meteo_lapovita_decembrie_44033300
Erika Stoica

O atenționare meteorologică a fost emisă astăzi, 24 ianuarie, de către autoritățile de specialitate, anunțând schimbări semnificative în condițiile meteorologice pentru următoarele zile în mai multe regiuni ale țării.

Începând cu după-amiaza zilei de miercuri, 24 ianuarie, aria precipitațiilor va crește treptat și temporar în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Se prognozează precipitații mixte, incluzând ploi, lapoviță și ninsori, iar în special în noaptea de miercuri spre joi, 24/25 ianuarie, pot apărea depuneri de polei în anumite zone.

În zonele montane, predomină ninsorile, cu cantități de apă estimate între 15 și 25 l/mp, iar un nou strat de zăpadă se va depune pe suprafețele înalte.

Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale depășind 60-80 km/h în zona montană, iar în cursul zilei de joi, 25 ianuarie, se prognozează intensificări locale ale vântului în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze generale de 45-55 km/h.

Menționăm că intensificările ale vântului vor persista până la sfârșitul săptămânii, afectând în mare parte întreaga țară. Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți în deplasări și să urmărească actualizările meteorologice pentru informații actualizate privind evoluția condițiilor meteorologice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor