logo
RNTV Live

Atenție! Vine gerul!

celsius
Mihai Constantinescu

Vremea va deveni mai geroasă spre finalul acestei săptămâni, potrivit prognozei meteo pe două săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie. De asemenea, probabilitatea de precipitații va fi ridicată în toate regiunile țării de miercuri până vineri, la fel ca și în perioada 7-15 ianuarie.

Conform prognozei, în Muntenia până pe 5 ianuarie, temperatura va fi apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 4 și 6 grade. În schimb, în zilele de 6 și 7 ianuarie, temperaturile vor scădea la -6 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Începând cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă și se vor situa între 0 și 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între—8 și—5 grade, exceptând nopțile de 7 și 8 ianuarie, când vor coborî spre—15…-14 grade.

În jurul datei de 5 ianuarie pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, iar începând cu data de 8 ianuarie acestea se vor semnala local și temporar.

În Banat, temperatura va începe să scadă în perioada 2—15 ianuarie , apoi va crește ușor, dar valorile termice se vor menține, în general, sub normele specifice perioadei.

În Transilvania, pe timpul zilei temperaturile vor scădea în perioada 2-7 ianuarie, iar spre finalul intervalului vremea va deveni chiar geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de—10 grade.

Conform meteorologilor, în Moldova, din 5 ianuarie vremea se va răci accentuat, astfel încât va deveni deosebit de rece în zilele de 6 și 7 ianuarie, când vor fi maxime în medie între—10 și—8 grade și chiar geroasă în timpul nopților de 6, 7 și 8 ianuarie, cu minime ce se vor situa în medie între—16 și—12 grade. Deși temperaturile vor crește ușor începând cu ziua de 8 ianuarie, până la sfârșitul intervalului acestea se vor menține sub mediile regionale, cu maxime înre—3 și—1 grad și minime între—10 și—6 grade Celsius.

În perioada 4 — 7 ianuarie doar izolat și trecător pot apărea fulguieli, iar începând cu 8 ianuarie, local și temporar va ninge slab.

Până pe 5 ianuarie, în Dobrogea temperaturile vor fi cele normale pentru această perioadă a anului, cu maxime cuprinse între 3 și 5 grade și minime între -4 și -1 grad.

sursa digi24

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor