logo
RNTV Live

Atenţie şoferi. Ochii pe pompele de alimentare! Se schimbă denumirile la BENZINĂ și MOTORINĂ

denumirile
Mihai Constantinescu

Se schimbă denumirile la BENZINĂ și MOTORINĂ

Atenţie şoferi. Ochii pe pompele de alimentare! Se schimbă denumirile la BENZINĂ și MOTORINĂ.

Schimbarea denumirii carburanţilor se va realiza în toate tările membre UE, inclusiv în România. Aceste modificări se vor realiza şi în Turcia.

Măsura va fi aplicată din data de 12 octombrie.

Potrivit autobild.ro, toate mașinile alimentate cu benzină vor folosi carburanți notati cu litera ”E” și această literă va fi încadrată într-un cerc. Litera va fi urmată obligatoriu de una sau de două cifre, după caz. Astfel, dacă veți găsi inscripția E5 într-un cerc deasupra pompei, înseamnă că veți cumpăra benzină de 95 sau de 98 care are maximum cinci procente etanol.

Benzina E10 va fi de 95 sau de 98 și cu 10% etanol în compoziție. Anumite vehicule nu sunt pregătite pentru carburant cu atât de mult etanol, așa că trebuie să fiți atenți cu ce alimentați ca să nu aveți probleme pe termen lung.

Simbolul pentru motorină va fi litera ”B” și va fi integrat într-un pătrat. Deși va fi derutant, B-ul vine de la procentul de bio-diesel din motorină. Astfel, va există motorină B7 la pompe începând cu data de 12 octombrie 2018. Însă, viitorul ne va aduce motorină B10 la pompe și, ulterior, sortimentul XTL. Acesta reprezintă motorina sintetică, o invenție realizată deja de mai multe companii.

Rombul va fi simbolul geometric pentru toți carburanții alternativi H2 va fi prezent la pompele speciale de alimentare cu Hidrogen, în timp ce pompele de GPL vor fi singurele care nu își schimbă numele, dar vor avea cele trei litere într-un romb. Pompele de gaz natural lichefiat vor avea avea inscripția GNL într-un romb, iar cele cu gaz natural comprimat vor avea GNC în aceeași formă, notează aceeşi sursă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/de-astazi-o-calatorie-cu-transportul-in-comun-mai-scumpa-lista-de-preturi/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/galerie-foto-la-ploiesti-gratarele-sfaraie-noapte-in-mijlocul-strazii/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fotoavocat-catre-anaf-v-a-durut-in-p-a-de-hotararea-judecatoreasca-definitiva/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor