logo
RNTV Live

Atenție șoferi! 625 de lei amendă dacă parcați pe trotuar

parcare-trotuar (Large)
Oana Stoica

Începând din data de 21 ianuarie 2017, parcarea maşinilor pe trotuare va fi permisă numai acolo unde există spaţii special semnalizate în acest sens. Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 965/2016, ce va modifica sâmbătă Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier, scrie avocatnet.ro.

Mai precis, documentul prevede că „administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate şi semnalizate corespunzător”.

Spaţiile speciale pentru parcarea maşinilor pe trotuar vor putea fi făcute doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni de un metru lăţime şi dacă accesul vehiculelor se va face din drum. Totodată, esenţial va fi şi ca poziţionarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulaţia pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

Atenţie! Oprirea neregulamentară este sancţionată cu două sau trei puncte-amendă, adică 250 sau 375 de lei, plus două puncte de penalizare, conform Codului rutier. Iar staţionarea neregulamentară este sancţionată cu patru sau cinci puncte-amendă, adică 500 sau 625 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Sursa: capital.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor