Două loturi de file de somon norvegian afumat au fost retrase de la vânzare în magazinele Carrefour din cauza descoperirii bacteriei Listeria monocytogenes. Clienzii care au achiziționat aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume și să le returneze la magazin. Persoanele care au consumat produsul și prezintă simptome precum febră și dureri de cap sunt sfătuite să consulte un medic, deoarece aceste simptome pot indica o infecție cu listerioza, o boală cu potențial grav și cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Conform Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), compania Ocean Fish S.R.L. a demarat retragerea de la comercializare a produsului „File somon norvegian afumat 200 g”, datorită depistării prezenței bacteriei Listeria monocytogenes.

În urma acestei constatări, Carrefour România S.A. a inițiat rechemarea acestui produs din magazinele sale, sub brandul Carrefour Extra, pentru loturile cu numerele: 08092023 / 08.09.2023 și 17092023 / 17.09.2023.

Compania a transmis: „Recomandăm persoanelor care au produse din loturile menționate mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de achiziție. Prețul produselor va fi returnat fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.”

De asemenea, se avertizează că persoanele care au consumat aceste produse și prezintă simptome precum febră și dureri de cap ar trebui să solicite consult medical și să raporteze consumul lor. Mai ales femeile gravide, persoanele cu sistem imunitar slăbit și cei în vârstă ar trebui să fie atenți la aceste simptome, deoarece ele pot indica o infecție cu listerioză, o boală serioasă cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *