logo
RNTV Live

Atenţie! Nu mai ai voie să tai porcul din curte dacă nu faci asta!

trichineloză
Mihai Constantinescu

Tăierea porcului, reglementări importante

Atenţie! Nu mai ai voie să tai porcul din curte dacă nu faci asta!

Deşi inspectorii DSVSA Prahova au anunţa recent că în judeţul Prahova au fost stinse oficial cele 43 de focare de pestă porcină africană (PPA) confirmate la porcii domestici din gospodăriile populaţiei în cele 10 comune, gospodarii se vor confrunta cu o nouă problem, apărută cu puţin înainte de sărbătorile de iarnă. Porcii vor putea fi sacrificaţi doar în prezenţa medicului veterinar.

Potrivit ardealnews.ro,  directiva, semnată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a intrat în vigoare de o săptămână. Direcțiile sanitar-veterinare au anunțat primăriile care, la rândul lor, au început să îi instruiască pe oameni.

Așadar, cei care vor să-şi taie porcul de Sărbători sunt obligaţi să anunțe un medic veterinar şi să primească aprobare de la acesta. Ulterior, un medic sau un asistent veterinar ar trebui să supravegheze tăierea porcului.

Cei care nu se vor conforma şi vor taia porcul fara sa anunte veterinarii, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/oraselul-copiilor-amenajat-in-parcul-municipal-vest-transportul-asigurat-de-tce/?fbclid=IwAR1PpMvau-L0pLkToHsUi5ucBDl5IpI6HWM61LkZKqIV456CIyfmzL84T5g

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor