logo
RNTV Live

Atenție! Metodă nouă de înșelăciune: “Procurorii” care îți verifică banii

escroci_banca
Ciprian Radu

Metodele escrocilor sunt diverse, iar victime le cad, de obicei, bătrânii.

Una dintre cele mai noi metode este denumită “procurorul”.

Potrivit Digi 24, Un deţinut care se dădea drept procuror antimafia a sunat mai mulţi pensionari pentru a le spune că banii lor din bancă sunt falşi. Şi trebuie verificaţi de urgenţă. Din pușcărie, deținutul – condamnat pentru înșelătorie prin metoda accidentul – a instruit mai mulți complici cum să se dea drept oameni ai legii şi apoi i-a trimis să colecteze banii.

Caz concret:

Deținutul a sunat un bătrân și i-a spus că este ofițer de informații. L-a avertizat că există un grup mafiot în care sunt implicați inclusiv angajați ai băncii la care acesta are depuși banii, care îi păcălesc pe pensionari și le dau bancnote false. Omul s-a lăsat păcălit și a retras din bancă 90.000 de lei pe care i-a dat escrocilor!

„M-a întrebat dacă mai am bani în casă. Zic, da domnule! Îi controlăm şi pe ăia! Mi-a spus să păstrez secretul absolut si să nu spun nici în familie, nici la nimeni,” a declarat bărbatul.

Capii reţelei coordonau totul din puşcărie.

După ce la telefon, deţinutul le inducea ideea că banii sunt falşi, le spunea victimelor că un colaborator de-al său urmează să ajungă să verifice bancnotele. Complicele pleca  apoi cu banii, pentru “cercetări”.

Foto: adevarul.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor