În 2017, confirmate cinci cazuri de trichineloză. Ultimul a fost confirmat astăzi

Atenţie! Cinci cazuri de trichineloză confirmate în Prahova. Ultimul a fost confirmat astăzi la un porc mistreţ, provenit din fondul de vânătoare Malu Roşu, aparţinând A.J.V.P.S.Prahova.

În 2017, confirmate cinci cazuri de trichineloză. Ultimul a fost confirmat chiar astăzi. Din cele cinci cazuri doar unul a fost confimat la un porc domestic (din Câmpina). Restul au fost la porci mistreţi. Patru dintre aceştia a fost depistaţi şi confirmaţi pe diferite  fonduri de vânătoare din Prahova.

Atenţie! Pentru porcii sacrificaţi de Crăciun şi nu numai trebuie efectuat  examenul trichinelogic

Nu vă bazaţi pe noroc. Un simplu examen trichinelogic vă poate scăpa de multe necazuri. Pentru că urmează sărbătorile de iarnă, când oamenii sacrifică porci, autorităţile sfătuiesc populaţia să nu consume carne şi preparate din carne fără a face acest examen.

Factorii care favorizează îmbolnăvirea la om sunt: consumul cărnii de porc sau de vânat neexaminată trichineloscopic,  unele obiceiuri culinare: prepararea termica “în sânge”, sau consumul de preparate crude cărnaţi afumaţi sau şunca-

Printre recomandările autorităţilor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor se numără achiziţionarea animalelor de la unităţi avizate sanitar, achiziţionarea cărnii numai din centrele comerciale specializate care pun în vânzare numai produse avizate sanitar-veterinar, efectuarea examenului trichineloscopic în cazul cărnii de porc sacrificat în gospodăria proprie sau a celei provenite din vânat în centrele autorizate ale autorităţilor sanitar-veterinare şi să respecte recomandările acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *