logo
RNTV Live

ATENȚIE! Cei care au fosă septică trebuie să o declare la primărie

fosa_septica
Dumitrescu Vlad

Toți proprietarii de case, dotate cu fose septice, trebuie să se înscrie într-un registru la Primărie până cel târziu în data de 30 octombrie, în caz contrar aceștia riscând să primească amenzi uriașe. În ceea ce privește Ploieștiul, cetățenii vizaţi de prevederile Hotărârii de Guvern 714 pot depune formularul atât online, pe site-ul Primăriei, sau la registratura instituției.

Românii care dețin un sistem individual adecvat de epurare, în speță o fosă septică, sunt obligaţi să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Fiecare administrație locală are obligația întocmirii acestui registru.
”Proprietarii spațiilor conectate la sistemul individual de epurare au obligația ca până la 30 octombrie să se înscrie în registrul autorității publice locale pentru a anunța existența unor astfel de sisteme. De altfel și societățile care au în domeniul de activitate acest serviciu de vidanjare au obligația să monteze instalații pentru determinarea volumului de dejecții, precum și un sistem de raportare și localizare GPS ”, a precizat Zoia Staicu, director RASP Ploiești.

Înscrierea se face printr-un formular pus la dispoziție de fiecare primărie în parte, fie online – pe site-urile instituțiilor, fie fizic – la sediile acestora.
”Ploieștenii pot depune formular fie site-ul primăriei, fie fizic, la registratura Primăriei Ploiești.”,a mai susținut directorul RASP Ploiești
Persoanele fizice și juridice, care nu respectă această prevedere, riscă amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, iar Primăriile care nu întocmesc acest registru riscă amenzi de la 10.000 de lei la 15.000 de lei.
În baza hotărârii de Guvern 714 și care prevede acest lucru, fosele septice vor fi verificate de Garda Națională de Mediu, pe baza unei planificări anuale. La controale vor fi prezenți și reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale.
În prezent în Ploieștiul, dintr-un total de 890 de străzi, 82 sunt necanalizate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor