În perioada 24 – 25 octombrie 2023, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, județul Prahova, va găzdui un atelier de lucru cu tematica „Vița privită printr-o lentilă: Trenul pentru libertate LEICA,” ce se concentrează pe metodologiile de predare a istoriei Holocaustului.

Elevii Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” vor avea oportunitatea de a se familiariza cu arta argumentării și analizei critice în cadrul unor ateliere de învățare.

În aceste ateliere, ei vor fi îndrumați să dezvolte abilități de gândire critică pentru a formula argumente solide și a înțelege complexitatea evenimentelor din perioada Holocaustului. Printre provocările pe care le vor explora se numără: Cum pot fi prezentate corect și coerent faptele legate de Holocaust? Cum pot fi respinse și contracarate argumentele deny-ști sau negaționiste? Cum pot elevii să dezvolte abilități de analiză a surselor și de evaluare a credibilității acestora?

Atelierele vor fi conduse de Ana-Alexandra Uță, care se află în al doilea an al doctoratului în cadrul Școlii Doctorale de Istorie de la Universitatea din București.

Ea are o licență în Relații Internaționale și Studii Europene, cu o teză de licență intitulată „Mașina de propagandă a Germaniei naziste: Adolf Hitler – putere și persuasiune”. De asemenea, a absolvit un program de master în Tehnici diplomatice, cu o teză de disertație despre Ernst Leitz, care a evoluat de la statutul de mecanic la cel de antreprenor de renume mondial. Aceasta s-a specializat în istoria secolului al XX-lea și în perioada regimului nazist, fiind cunoscută pentru expertiza sa în domeniul istoriei moderne.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *