logo
RNTV Live

Atac masiv înainte de parada de Ziua Victoriei- rușii vor să cucerească Bahmut, cadou pentru Putin

Bahmut-bombe-cu-fosfor-640×400
Voicu Alexandra Ioana

Rusia a lansat un alt atac masiv asupra orașelor ucrainene cu peste 100 de rachete, drone și lovituri aeriene în timp ce se pregătește să sărbătorească Ziua Victoriei cu o paradă în Piața Roșie și un discurs al lui Vladimir Putin marți. 

Kievul, pe de altă parte, susține că Moscova va captura orașul Bahmut până mâine și îi va prezenta premiul lui Putin chiar de 9 mai. 

Rachetele rusești și dronele kamikaze au lovit Odesa aseară, dând foc unui mare depozit de alimente, precum și Harkov, Herson și Nikolaev. 

Apărarea antiaeriană a doborât 35 de drone care transportau explozibili peste Kiev, după un atac descris de primarul Vitali Klicicio drept „cel mai mare din capitală de la începutul războiului”. 

„Sunetele au fost înfiorătoare. Nu am mai auzit așa ceva. Când se va termina totul? Cel mai rău lucru este că deja am învățat să trăim cu asta. E înspăimântător.” spune Natalia Havryliuk, localnică.

Parada de 9 mai din Piața Roșie este pentru Vladimir Putin poate cel mai important moment al anului. Își trage întreaga legitimitate din această etalare a puterii militare, pretinzându-se drept succesorul direct al armatei care a învins Germania nazistă, explică analiștii.

Totodată, anchetatorii ruși au pus sub acuzare un bărbat suspectat de comiterea atentatului cu mașină-capcană în care a fost rănit Zahar Prilepin, scriitorul rus care susține invazia din Ucraina.

Suspectul a fost acuzat de săvârșirea unui “act terorist” și de manipulare ilegală de explozibili, a anunțat procuratura. Prieplin a supraviețuit și a transmis, printr-un mesaj pe rețelele sociale, că nu se va lăsa intimidat. Kievul neagă implicarea în atentat.

Sursa: StirilePROTV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor