logo
RNTV Live

Astăzi nu se sărbătorește Sf. Gheorghe. Vezi motivul

Mii de români, în sărbătoare.Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Gheorghe
Mihai Constantinescu

Astăzi nu se sărbătorește Sf. Gheorghe. Vezi motivul

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit, în acest an, pe 29 aprilie, având în vedere că ziua de 23 aprilie coincide cu Sfânta şi Marea Marţi din Săptămâna Pătimirilor. Decizia a fost luată de Sfântul Sinod potrivit rânduielilor bisericeşti şi este consemnată în Calendarul Ortodox al acestui an, informează Agerpres.

„Anul acesta, cei aproape un milion de români care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe nu îşi vor mai serba onomastica în ziua de 23 aprilie. Printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Marele Mucenic va fi sărbătorit în a doua zi de Paşti, luni, 29 aprilie. Motivul acestei schimbări este acela că anul acesta data de 23 aprilie coincide cu Sfânta şi Marea Marţi din Săptămâna Pătimirilor, iar sărbătorirea unui hram sau a unei zile onomastice presupune bucurie care nu se integrează cu perioada în care ne aflăm, anume aceea de pregătire pentru Învierea Domnului”, precizează basilica.ro.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor