logo
RNTV Live

Astăzi incepe cea de-a zecea editie a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu”

Afis Festival de Teatru Toma Caragiu, ed.a X-a
Mihai Constantinescu

Incepand de astazi si pana duminica, 6 decembrie, va invitam sa ne bucuram impreuna de teatru pe parcursul celei de-a zecea editii a Festivalului de Teatru Toma Caragiu, eveniment organizat de Teatrul „Toma Caragiu”, alaturi de Primaria Municipiului Ploiesti si Asociatia Viitor Art.

Avand in vedere contextul actual, ce reclama noi repozitionari si asumari, am ales sa asezam editia din acest an a Festivalului sub semnul conceptului de IDENTITATE. Intr-un cotidian al schimbarii, perspectivele deschise de constanta investigare a ideii de identitate, personala sau colectiva, de gen, sociala, nationala, etnica sau vizuala, sunt multiple, iar aceasta tema complexa si ofertanta devine, totodata, si necesara.

Editia din acest an se va desfasura exclusiv in mediul online, cu difuzare pe platforma „Virtual Concert Hall”.

Spectacolul care va deschide cea de-a zecea editie a Festivalului de Teatru Toma Caragiu este o productie a Teatrul„Anton Pann” Ramnicu Valcea, O gura de aer, concept si regie Vlad Trifas, un spectacol non-verbal nascut din improvizatii pe diverse teme, al carui fir narativ capata o alta dimensiune prin imbinarea dintre emotie profunda si comedie.

Maine, vom explora noi teritorii si trairi, alaturi de Ioana Marchidan, care scurtcircuiteaza memoria corporala colectiva si ne vorbeste despre forta distructiva a abuzului de putere in spectacolul de dans contemporan Reverse Discourse, prezentat de Linotip-Centru Independent Coregrafic Bucuresti, companie care anul acesta, la Gala Premiilor UNITER, a primit „Premiul special pentru promovarea teatrului-dans”.

Ziua de vineri ne aduce povestea a doi tineri care descopera ca dragostea poate exista fara obstacole si fara conditionari in spectacolul Romantiosii, din repertoriul Teatrului „Alexandru Davila” Pitesti. Spectacolul este multipremiat cu Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai buna scenografie si Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, in cadrul celei de-a XXXI-a editii a Festivalului National de Comedie de la Galati, iar regizorul Vlad Cristache a obtinut Premiul pentru cel mai bun regizor la editia a XVI-a a Festivalului „Buzau iubeste teatrul”.

Marius Bodochi il va intruchipa pe compozitorul Antonio Salieri, un real talent, care a avut „nesansa” de a fi contemporan cu genialul Amadeus Mozart, intr-o productie din zona teatrului independent, Salieri, in regia lui Marcel Top, montare a Caro Cultura Bucuresti ce va putea fi urmarita sambata seara.

Tot sambata, vom patrunde in lumea scrierilor lui Carlo Goldoni si vom fi martorii unor intamplari pline de umor si verva satirica, care pornesc de la un flirt nevinovat, in cea mai recenta productie a Teatrului „Toma Caragiu, spectacolul Galcevile din Chioggia, in regia lui Vlad Trifas.

In ultima zi de Festival, ne vom intalni cu trei surori care ne vorbesc despre regasire si iubirea de dincolo de cuvinte, sentimente care ies la suprafata din dureri inabusite, in spectacolul Teatrului de Stat Constanta, Memoria apei, regia Vladimir Anton.

Seara se va incheia cu o productie a Teatrului „Fani Tardini” Galati, MaMe, o montare in regia lui Cristian Ban creata pe baza amintirilor actorilor din distributie si pe relatiile acestora cu mamele lor, un spectacol despre memorie, copilarie si ceea ce ne uneste cand auzim sau pronuntam cuvantul Mama.

Biletele virtuale, in valoare de 10 lei pentru fiecare spectacol, pot fi achizitionate pe platforma Virtual Concert Hall, accesand link-ul https://virtualconcerthall.ro/.

Va asteptam sa ne fiti alaturi la cea de-a zecea editie a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu”!

comunicat de presa

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor