logo
RNTV Live

Astăzi este IGNATUL, ziua când sunt sacrificaţi porcii de Crăciun! Avertisment!

Galerie Foto/Nu transformaţi sărbătorile de iarnă într-tragedie! Verificaţi porcul de trichineloză! Trei cazuri au fost deja depistate
Mihai Constantinescu

Astăzi este IGNATUL, ziua când sunt sacrificaţi porcii de Crăciun. Pe 20 decembrie este ziua când porcii trebuie sacrificati pentru ca bucatele pregătite să fie gata până în ziua de Crăciun.

Se spune că în noaptea de 19 spre 20 decembrie, porcii şi-ar visa sfârşitul.

Din bătrâni se mai spune şi că nu este bine să tai porcul după această dată pentru că după 20 decembrie începe să slăbească.

Indiferent dacă respecţi sau nu tradiţia, ai grij să acorzi atenţi maximă tăierii şi pregătirii lui pentru a nu transforma totul într-o tragedie. Este perioada când se pot produce multe incendii.

Tradiţionala sacrificare a porcului din această perioadă nu trebuie să ne pună în pericol gospodăria,  în acest sens respectaţi următoarele reguli:

-alegeţi locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;

-buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare;

-confecţionaţi afumătorile din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi amplasaţi-le independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor