Astăzi au fost desfășurate percheziții la locuințele unor persoane suspectate de practicarea schingiuirii asupra animalelor și de utilizarea animalelor vii în scopuri de dresaj

politia-animalelor
Constantin Corina

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Prahova au efectuat trei percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de schingiuire a animalelor și folosire a animalelor vii pentru dresaj sau controlul agresivității acestora

În dimineața aceasta, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Prahova au efectuat trei percheziții în orașul Urlați și într-o comună din județ, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de schingiuire a animalelor și folosire a animalelor vii pentru dresaj sau controlul agresivității acestora.

Conform investigațiilor, la data de 15 noiembrie a.c., doi bărbați în vârstă de 19 și 43 de ani ar fi agresat un câine în repetate rânduri, iar ulterior ar fi incitat un alt câine să-l muște pe primul.

Cele două persoane implicate vor fi aduse la sediul unității de poliție pentru audieri și pentru a se lua măsurile legale necesare.

Operațiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Este important de menționat că, pe durata întregului proces penal, persoanele investigate vor beneficia de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor