logo
RNTV Live

Astăzi, 1 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a muzicii

ziua-muzicii2
Marin Ana

Astăzi, 1 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a muzicii, susţinută de Consiliul Internaţional de Muzică (International Music Council – IMC), care promovează diversitatea muzicii din viaţa tuturor popoarelor şi accesul la muzică pentru toţi oamenii, încurajând schimbul de experienţe culturale, idealurile de pace şi prietenie.

Ziua internaţională a muzicii, iniţiată în 1975 de Lord Yehudi Menuhin, a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional de Muzică (International Music Council – IMC) la 1 octombrie 1975, în conformitate cu rezoluţia adoptată în cadrul celei de-a 15-a Adunări Generale de la Lausanne, în 1973. Propunerea pentru a dedica o zi muzicii a fost făcută atât de renumitul violonist şi muzicolog, Yehudi Menuhin, cât şi de Boris Yarustowski, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Internaţional al Muzicii al UNESCO, care au semnat o scrisoare, în acest sens, la 30 noiembrie 1974, adresată tuturor membrilor acestuia.

Consiliul Internaţional de Muzică, fondat de UNESCO în 1949, reprezintă cea mai mare reţea de organizaţii, instituţii şi persoane din lume care îşi desfăşoară activitatea în domeniul muzical, reunind organizaţii din aproximativ 150 de ţări din întreaga lume.

Evenimentele organizate pentru a cinsti această artă sunt numeroasele concerte, la care sunt invitaţi să participe compozitori, interpreţi şi muzicologi de renume, pentru a vorbi despre importanţa muzicii şi locul ei în viaţa modernă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:1 octombrie – Ziua internaţională a muzicii | AGERPRES • Actualizează lumea.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor