Ajungem MARI este programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate.

Sunt proiecte dezvoltate special pentru a răspunde nevoilor reale ale copiilor din sistemul de protecţie, punându-se accent pe creşterea încrederii copiilor în propriile forţe, pe formarea de abilităţi şi transmiterea unor valori care să-i ajute să ducă o viaţă independentă, demnă şi sănătoasă.

FĂ BINE CA SĂ FIM BINE

Asociatia caută peste 1.000 voluntari pentru cei peste 3.000 de copii abandonați din Capitală și 24 de județe din țară.

Voluntarii ar urma să-și petreacă 2 ore pe săptămână cu copiii, în format fizic, oferindu-le ajutor la teme, meditații, șansa la o viață normală și viitor.

Copiii au nevoie de pregătire școlară, consiliere vocațională, excursii, tu le poti fi până si un prieten si o persoana ce le arata ca lumea din jur este frumoasa.

Să fii voluntar Ajungem MARI este o mare responsabilitate, dar şi o extraordinară bucurie. Nu trebuie să ai un talent aparte, ci trebuie să faci ceva la care ne pricepem cu toții, să faci Bine. Vei lucra însă cu inimi fragile şi suflete mari, aşa că ai nevoie de empatie, de dorinţa de a avea impact în mod real și de asumarea acestei responsabilități. – spun organizatorii.

Program

La începutul fiecărui modul asociatia vrea sa se asigure că voluntarii sunt serioși și consecvenți și se vor implica până la finalul programului, în special pentru că este vorba despre copii care au suferit deja în urma abandonului sau separării de familie. 

Pentru activităţile desfăşurate fizic, programul tău va fi de o ședință pe săptămână, cu durata de 1 oră 30 min – 2 ore. La acestea se adaugă încă 1 oră săptămânal pentru pregătirea și raportarea activității. 

Activităţile se pot desfăşura în principiu atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, respectând programul de şcoală, de masă și odihnă al copiilor. Programul lor poate varia de la un centru la altul, dar orientativ orele se pot desfășura în intervalele 9-11 (valabil pentru zilele de weekend, când copiii nu sunt la şcoală), 14:00-16:00 si 17:00-19:00. 

Sunt puține centre unde voluntarii pot veni după ora 18:00, de aceea majoritatea voluntarilor angajați aleg să meargă la copii în weekend.

Pentru fiecare centru sunt repartizați 10-20 de voluntari care formează o echipă coordonată de un voluntar. Rolul voluntarului coordonator este de a facilita organizarea și monitoriza voluntarii. 

Pentru mai mule detalii despre program vizitati: ajungemmari.ro.

Înscriere

Nu uita, daca vrei să te înscrii, intră pe aici ajungemmari.ro citeste fiecare detaliu iar dupa aceea gandeste-te daca esti dispus sa depui acest efort. Copii au nevoie de o persoana care sa fie acolo mereu asa ca este bine sa fim 100% constienti ca facem aceasta decizie. Formular de înscriere poate fi accesat aici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *