Asemenea unui scenariu din Prison Break: Adolescentul care a reușit să evadeze de două ori într-o lună din detenție

evadat_inchisoare
Theo Tănăsescu

Un adolescent în vârstă de 17 ani, suspectat de comiterea unei crime și care reușise anterior să evadeze dintr-un penitenciar pentru minori din Louisiana, a reușit să fugă din nou sâmbătă, însoțit de un alt tânăr suspectat de comiterea unei infracțiuni, conform informațiilor poliției citate de AP și raportate de News.ro.

Cei doi adolescenți în vârstă de 17 ani, acuzați de comiterea unei crime, au reușit să evadeze din Centrul de detenție pentru minori East Baton Rouge. Într-un comunicat de presă, oficialii au afirmat că se află în desfășurare o investigație pentru a elucida circumstanțele evadării. Poliția din Baton Rouge și Serviciul Marshalilor din SUA au demarat operațiuni de căutare.

Unul dintre tinerii acuzați de crimă de gradul doi a reușit să evadeze anterior, la data de 13 noiembrie. Potrivit relatărilor de la The Advocate, adolescentul și un alt deținut au fugit în timp ce gardienii îi reconduceau pe deținuți în celulele lor, în urma unei confruntări violente în unitate. Cei doi au fost capturați după o perioadă de căutare care a depășit 24 de ore.

Centrul pentru minori din East Baton Rouge a fost supus criticilor datorită repetatelor evadări și episoadelor de violență, conform informațiilor publicate.

În 2021, cinci deținuți au reușit să evadeze după ce au agresat o angajată, sustrăgându-i cheile și închizând-o într-o celulă lipsită de aparatură radio. Totodată, unii dintre aceștia au atacat personalul folosind cuțite improvizate. În luna februarie a anului 2022, o altercație în care au fost implicați opt adolescenți s-a soldat cu rănirea a trei dintre aceștia.

Parohia East Baton Rouge a alocat 2 milioane de dolari pentru a îmbunătăți securitatea. După incidentul de evadare de la începutul lunii noiembrie, reprezentanții parohiei au declarat că proiectele de modernizare sunt încă în etapa de planificare și proiectare.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor