Artizanul reunificării Germaniei s-a stins din viață

cel mai verde complex reziential

Fostul cancelar german Helmut Kohl a murit, vineri, la vârsta de 87 de ani. Artizanul reunificării Germaniei s-a stins din viață în locuința sa din orașul Ludwigshafen, informează BBC.

Imobilizat în scaun cu rotile în urma unui accident vascular cerebral, Helmuth Kohl a fost supus în anul 2012 unei operații dificile pe cord și, în 2015, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală, potrivit Agerpres.

cel mai verde complex reziential

Trecutul său politic se distinge prin recordul de longevitate în postul de cancelar al Germaniei postbelice, deținând patru mandate consecutive în perioada 1982-1998. Pe lângă rolul jucat în reunificarea Germaniei, Kohl s-a evidențiat și prin promovarea proiectului monedei comune euro, alături de fostul președinte francez Francois Mitterand. În ultimii ani, el s-a arătat un susținător al ideii aprofundării integrării europene.

Helmut Kohl este considerat cel căruia actualul cancelar Angela Merkel îi datorează ascensiunea politică în anii ’90. Totuși, el a criticat-o pentru modul în care a gestionat criza în zona euro. De asemenea, în cartea ‘Vermächtnis. Die Kohl-Protokolle’ (Moștenirea. Protocolul Kohl), publicată anul trecut de biograful Heribert Schwan, fostului cancelar îi sunt atribuite opinii critice despre actualul leadership al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), inclusiv comentarii ironice la adresa cancelarului Merkel.

 

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here