logo
RNTV Live

Arme letale vândute în Prahova/VIDEO

Mihai Constantinescu

Arme letale vândute în Prahova.

Oamenii legii au descoperit că în cursul lunii ianuarie 2022, persoane comunele Adâncata și Jilavele, din județul Ialomița, ar fi oferit spre vânzare arme letale, muniții și dispozitive explozive pe raza județului Prahova, fără ca aceștia să fie autorizați pentru astfel de operațiuni.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au efectuat 2 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

3 bărbați cu vârstele cuprinse între 28 și 67 de ani au fost conduși la sediul unității de poliție pentru audieri.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 2 arme letale, artizanale calibrul 12 și 8 mm, 10 cartușe letale calibrul 12 mm, două cartușe letale calibrul 9 mm, respectiv 7,62 mm și 30 de cartușe neletale calibrul 9×27.

Bunurile găsite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor