Ariarne Titmus, campioană olimpică la 400 m liber de la Jocurile Olimpice de la Paris, a discutat despre dificultățile întâmpinate în Satul Olimpic în cadrul unei emisiuni la televiziunea australiană. Înotătoarea a subliniat că „traiul în satul olimpic” a fost un factor care a îngreunat obținerea performanțelor dorite.

Titmus a descris condițiile din Satul Olimpic ca fiind inadecvate pentru sportivii de înaltă performanță. „Jocurile Olimpice au fost întotdeauna așa și așa stau lucrurile,” a comentat Rohan Taylor, antrenorul principal al echipei de înot a Australiei.

Înotătoarea australiană a dezvăluit că „cearșafurile noastre au fost schimbate după prima noapte petrecută acolo. După aceea, nu au mai fost schimbate pentru restul șederii noastre. Am trăit în mizerie.” Totuși, Titmus a menționat că nu a fost traumatizată de această experiență.

Pentru a-și îmbunătăți confortul, Ariarne Titmus a adus propria saltea, oferită de un sponsor. „Saltelele de acolo erau ca o sfoară de pescuit încâlcită, iar în trei secunde erau ca trei părți care se uneau,” a spus ea. „Deci nu era o singură saltea.”

Comitetul Olimpic Australian a făcut eforturi suplimentare pentru a îmbunătăți confortul sportivilor, inclusiv transport privat, un barista special, mâncare suplimentară și aer condiționat, aspecte apreciate de Titmus.

În ciuda provocărilor, Titmus s-a simțit „ca la Disneyland” în Satul Olimpic. „Dar satul nu este atât de plin de farmec pe cât crede lumea,” a concluzionat ea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews