Judecătoria Sectorului 1 a admis marți cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru sociologul Alfred Bulai, inculpat pentru agresiune sexuală împotriva studenților de la SNSPA, conform Agerpres.

Instanța a refuzat cererea lui Bulai de a părăsi locuința pentru a merge la un control medical și a respins solicitarea de a lua legătura cu fosta sa secretară, Ioana Benga. În decizia instanței se precizează: „Admite propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 referitor la inculpatul Bulai Alfred. Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 05.10.2024 până la data de 03.11.2024, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de părăsire a imobilului pentru a se deplasa la control medical. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de modificare a măsurii arestului la domiciliu, în sensul de a i se permite să comunice cu martora Benga Corina-Ioana.” Decizia nu este definitivă.

Alfred Bulai a fost inițial arestat preventiv pe 5 septembrie, dar a stat doar o săptămână în arestul Poliției, Tribunalul București decizând pe 12 septembrie să fie plasat în arest la domiciliu. Fostul profesor de la SNSPA este acuzat de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Ancheta a fost demarată în urma unei investigații jurnalistice realizate de site-ul Snoop, care a dezvăluit că Bulai ar fi hărțuit sexual mai multe studente, unele dintre aceste agresiuni având loc în timpul cursurilor de practică organizate în zone rurale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews