logo
RNTV Live

Aproape jumătate dintre români petrec Revelionul acasă. Ce fac cehii, italienii şi ungurii în noaptea de Anul Nou?

Mihai Constantinescu

Unul din doi români petrece Revelionul acasă. Asta înseamnă că aproape jumătate dintre români (48%) îşi vor petrece Revelionul acasă, cu familia, prietenii şi rudele, în timp ce doar 9% au ales să sărbătorească în oraş, potrivit unui studiu realizat de E.ON în opt ţări europene la sfârşitul anului 2016.

Potrivit studiului E.ON, aproape jumătate dintre cetăţenii maghiari intervievaţi vor sărbători Revelionul la domiciliu, în timp ce 18% vor ieşi în oraş în noaptea dintre ani. Mai mult, 43% din cehi şi 40% din italieni vor rămâne acasă de Revelion. În schimb, aproape o treime dintre germani (27%) au spus că vor sta acasă de Revelion, iar 20% din ei au declarat că vor petrece în oraş.

Studiul relevă faptul că 33% din cehi şi 30% din români vor urmări programele de la televizor. La polul opus se situează italienii, doar 9% din aceştia vor sta în faţa micilor ecrane, în timp ce 14% din britanici şi germani vor prefera televizorul.

Conform studiului menţionat, 6% din populaţia Germaniei are planuri de vacanţă sau alte activităţi, acesta fiind cel mai ridicat procentaj din Europa. Doar 4% din respondenţii din România au afirmat că vor merge în vacanţă, în timp ce în cazul cehilor, ungurilor şi italienilor intervievaţi pe acest subiect ponderea este de 3%.

sursa gandul info.ro

foto cu caracter ilustartiv

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor