logo
RNTV Live

Apple dezvoltă în mod discret primul său vehicul electric. Care va fi prețul acestui vehicul?

v91vw5i3sv8v49cmzli1jicgzgupssqg
Constantin Corina

Apple Dezvoltă în Secret Mașina Electrică: Caracteristici Autonome și Preț Accesibil Sub 100.000 de Dolari

Apple dezvoltă în secret propriul vehicul electric, cu caracteristici parțial autonome și un preț estimat sub 120.000 de dolari, potrivit surselor. Compania a ținut acest proiect departe de ochii publicului, și deși au trecut opt ani, încă se lucrează la el. Planul a fost conceput încă din vremea lui Steve Jobs, în 2008, iar Apple a căutat chiar să recruteze foști angajați Tesla pentru a contribui la dezvoltarea mașinii. Elon Musk a glumit spunând că Apple este “Cimitirul Tesla”, sugerând că foștii săi angajați s-au alăturat companiei concurente.

Deși Apple nu a făcut anunțuri publice cu privire la acest proiect automobilistic, au apărut câteva informații concrete în timp. Mașina Apple va fi parțial autonomă, având în continuare un scaun de conducere tradițional, volan și pedale. Acest lucru permite pasagerilor să se bucure de funcții de divertisment, cum ar fi vizionarea de filme, în timp ce mașina se deplasează pe autostradă, dar șoferii pot prelua controlul rapid atunci când se apropie de zone urbane.

Cu privire la preț, inițial, Apple intenționa să vândă mașina pentru aproximativ 120.000 de dolari. Cu toate acestea, potrivit unor surse din Bloomberg, compania țintește acum un preț sub 100.000 de dolari pentru a face concurență altor vehicule de lux, cum ar fi Tesla Model S, Mercedes EQC și BMW i7.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor