logo
RNTV Live

Apple a comunicat mai multe acorduri și ajustări în Uniunea Europeană: despre ce este vorba?

laurenz-heymann-VkfhJLz5SMQ-unsplash
Dudau Andreea Valentina

Apple a făcut publice mai multe angajamente în Uniunea Europeană, printre care și permisiunea pentru utilizarea magazinelor terțe de conținut!

Noua legislație europeană pentru piețele digitale a determinat Apple să facă mai multe concesii, confirmate recent de gigantul american. Astfel, începând cu luna martie, exclusiv în Europa, ecosistemul Apple va suferi următoarele modificări:

  • În paralel cu App Store, vor putea funcționa și alte magazine de aplicații, operate de alte companii.
  • Va fi permisă instalarea aplicațiilor descărcate de pe internet.
  • Dezvoltatorii vor putea utiliza și alte sisteme de plată în afara celui oferit de Apple.
  • Accesul la NFC va fi permis, deschizând calea către servicii alternative de plată contactless.
  • Browser-ele web vor putea utiliza propriul motor de randare, fără a mai fi obligate să folosească WebKit.
  • Aplicațiile vor putea implementa noi funcții, cum ar fi jocuri prin streaming și chatbot-uri.

Toate aceste concesii impuse Apple vin la pachet cu condiții și comisioane noi. Magazinele terțe de aplicații nu vor fi supuse taxelor, dar va fi introdus un nou comision anual denumit “Core Technology Fee,” în valoare de 0,5 euro, pentru instalarea unei aplicații.

Noul comision va fi aplicat doar aplicațiilor extrem de populare, estimându-se că mai puțin de 1% dintre aplicații vor fi afectate. Dezvoltatorii care distribuie aplicații prin magazinul oficial, dar aleg să utilizeze un sistem terț de plăți, vor plăti un comision de 17%, sau 10% pentru firmele considerate mici. Dacă se optează pentru sistemul de plăți Apple, se va adăuga un comision suplimentar de 3%.

Toate aceste schimbări vor intra în vigoare în luna martie, odată cu lansarea versiunii 17.4 a sistemului de operare iOS.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor