Aplicația Wrapped, care dezvăluia obiceiurile tale pe Instagram și nivelul de monitorizare din partea altor utilizatori, a fost retrasă din App Store.

Purtătorul de cuvânt al companiei Meta a declarat că aplicația Wrapped „încalcă politicile” lor și au solicitat companiei Apple „să o elimine din App Store”, fără a specifica însă care reguli au fost încălcate. Unele preocupări ar putea fi legate de îngrijorările privind confidențialitatea datelor personale, stocarea acestora, dezinformare și furnizarea de statistici inexacte.

Aplicația Wrapped pentru Instagram pretindea că oferea utilizatorilor informații precum timpul petrecut pe Instagram într-un an, lista celor care i-au blocat, cei mai buni prieteni virtuali, numărul de capturi de ecran ale profilului și câte conturi au vizitat profilul. Purtătorul de cuvânt al Wrapped a respins acuzațiile privind exploatarea datelor utilizatorilor, asigurând utilizatorii că nu accesează informații personale și nu stochează datele de autentificare.

Cu toate acestea, utilizatorii care au descărcat aplicația au raportat inexactități în analizele oferite. Un utilizator a testat aplicația pe mai multe conturi și a declarat că toate au furnizat informații false. Alții au afirmat că datele prezentate de aplicație erau aleatorii, indicând că cei desemnați drept cei mai buni prieteni nu erau persoane cu care au vorbit vreodată.

O notificare din partea aplicației, care solicita furnizarea de informații de identificare personală pentru o „experiență mai bună„, a ridicat suspiciuni printre utilizatori. Aplicația, lansată în septembrie, a devenit populară rapid, dar pe 7 noiembrie, adresa IP a serverului său nu a mai putut fi găsită. Deși a fost clasată în topul App Store, aplicația era terță și nu avea statut oficial Instagram. De asemenea, utilizatorii aveau opțiunea de a plăti pentru varianta „Diamond” pentru informații mai detaliate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *