logo
RNTV Live

Aplicația care sprijină victimele violenței domestice se apropie de 100.000 de accesări

Bright-Sky-02-1
Ștefan Petre

De 3 ani funcționează, în sprijinul victimelor violenței domestice, aplicația Bright Sky RO. Până în prezent, Poliția Română relatează că aplicația a fost accesată de peste 92.000 de ori, descărcată pe 13.000 de terminale și are în prezent peste 9.000 de utilizatori activi.

Începând din 1991, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului), se desfășoară la nivel internațional cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor.

Bright Sky RO, dezvoltată de Fundația Vodafone în parteneriat cu Poliția Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania, a devenit o resursă esențială de informații și un punct de plecare în discuțiile despre violența domestică.

Aplicația oferă o bază de date cu servicii de asistență și numere de contact pentru ca utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat operator. Meniul aplicației furnizează informații despre cauzele și consecințele violenței domestice, planul de siguranță, prevederile legale (ordinul de protecție provizoriu emis de poliție și ordinul de protecție emis de instanță) și măsurile individuale pentru creșterea siguranței online.

Bright Sky RO abordează formele de manifestare ale violenței de gen, descrie acțiunile abuzatorului, combate prejudecățile și miturile și oferă utilizatorului posibilitatea de a evalua rapid siguranța personală în cadrul relației prin completarea unui formular electronic.

De asemenea, pentru a susține orice demers juridic, aplicația permite înregistrarea dovezilor într-un jurnal digital confidențial, trimis la o adresă de email aleasă de victimă, folosind text, conținut audio, video sau foto.

Aplicația este disponibilă gratuit în AppStore și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară, precum și în versiunea web Bright Sky (bright-sky.org).

În primele 10 luni ale anului 2023, polițiștii din structurile de analiză și prevenire a criminalității au desfășurat aproximativ 2.000 de activități pe tema prevenirii violenței domestice, beneficiind peste 87.000 de adulți și 29.600 de minori.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor