logo
RNTV Live

Apel pentru cetăţenii din Băicoi

Pasarelă supraterană peste DN1
Mihai Constantinescu

Apel pentru cetăţenii din Băicoi!

“Dragi băicoieni, conform hotărârii nr. 79,adoptată în cadrul sedintei extraordinare din data de 04.10.2021 organizată de Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, oraşul Băicoi are indicele de infectare cu Sars Cov 2 de peste 7 la mia de locuitori. Astfel că suntem obligaţi să respectăm următoarele măsuri :

1.purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie in spatiile publice inchise, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca precum si in spatiile publice deschise(piete, targuri, balciuri, talciocuri, spatii comerciale, statii pentru transportul in comun) pe o raza de 50 de metri in jurul unitatilor de invatamant, pentru persoanele care stationeaza in acest perimetru.

2.se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei, in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20:00-5:00 cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional.

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata precum si achizitionarea de medicamente.

c) deplasari in afara localitatilor a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei.

d) deplasarea din motive justificate precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dezabilitati ori decesul unui membru de familie.

Masurile instituite nu se aplica persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului Sars Cov 2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.P

entru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe proprie raspundere, completata in prealabil.Pentru deplasarile in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere, completata in prealabil.

3.operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise sau deschise, publice sau private au obligatia sa si organizeze si sa si desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5:00-22:00.

4.organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private, sunt permise cu participarea publicului pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului si cu purtarea mastii de protectie.Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate,respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.

5.sunt permise activitatile recreative si sportive desfasurate in aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc impreuna.Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate,respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.

6.se permite organizarea de evenimente private(nunti, botezuri) cu participarea persoanelor pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului dar nu mai mult de 200 de persoane in interior sau exterior.Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate,respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.

7.activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si non alcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, precum si la terase, este permisa pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului in intervalul orar 5:00-24:00.Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate,respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.

8.activitatea in baruri, cluburi si discoteci este interzisa.

9.activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitatea in spatii inchise in domeniul salilor de sport, este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei suprafete de minimum 4 metri pentru fiecare persoana.Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate,respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.

10.activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului

.Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate,respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii cu virusul Sars Cov 2.

Vă rog sa respectaţi măsurile de protectie împotriva infectă0rii cu Sars Cov!, a menţionat edilul localităţii, Marius Constantin, pe Facebook!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor