logo
RNTV Live

Apa a fost sistată în orașul Azuga. HIDRO Prahova explică de ce a luat o astfel de măsură

inundatii-ponor02 (Large)
Oana Stoica

Viituri pe Valea Azugii.

Potrivit unui comunicat postat în urmă cu puțin timp pe pagina de Facebook a SC HIDRO PRAHOVA SA, reprezentanții societății anunță sistarea furnizării apei în orașul Azuga.

Măsura luată pe 30 iunie 2018, a fost determinată de viiturile formate pe râul Prahova, pe Valea Azugii.

Acestea au apărut în urma ploilor abundente din ultimele ore.

Totodată, din cauza turbidității foarte mari a apei brute, aceasta nu poate fi tratată în vederea potabilizării.

Starea nefavorabilă a vremii a impus și decizia de oprire a Stației de tratare a apei Azuga, măsură ce va fi menținută până la normalizarea fenomenelor atmoferice.

HIDRO PRAHOVA SA a informat autoritățile locale din orașul Azuga în legătură cu toate aceste măsuri și își exprimă disponibilitatea de colaborare pentru gestionarea corespunzătoare a situației în orele următoare.

În funcție de solicitări, precum și de evoluția fenomenelor meteo, HIDRO PRAHOVA SA poate pune la dispoziția locuitorilor orașului Azuga un container cu apă potabilă și își exprimă disponibilitatea de a colabora cu autoritățile competente, în vederea asigurării apei menajere pentru populație, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Sursa: Facebook – HIDRO Prahova

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor