logo
RNTV Live

Anunţ important pentru cetățenii români care NU dețin statutul de rezident în Regatul Unit

20210908_141508
Mihai Constantinescu

Anunţ important pentru cetățenii români care NU dețin statutul de rezident în Regatul Unit

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova vă informează că,  începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii români care NU dețin statutul de rezident în Regatul Unit nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în acest stat, având nevoie de un paşaport valabil pe întreaga durată a șederii. Precizăm că cetățenii români care dețin statutul de rezident vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit până la 31 decembrie 2025.

Totodată, recomandăm tuturor cetăţenilor români care doresc să lucreze în străinătate să urmărească permanent următoarele: – în contextul actualei pandemii, condițiile de călătorie în străinătare se pot modifica. De aceea este important să urmăriți informațiile actualizate cu privire la condițiile de intrare în statul de destinație, publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/travel-conditions.

Consultați informațiile publicate în cadrul campaniei derulate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru cetățenii români care aleg să desfășoare activități cu caracter sezonier în străinătate « EȘTI LUCRĂTOR SEZONIER ÎN STRĂINĂTATE? Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat! » : http://mmuncii.ro/…/afac…/6222-2021-lucrator-sezonier-uk

Reamintim faptul că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale desfăşoară, împreună cu Inspecţia Muncii, o campaniei de informare a românilor care intenţionează să lucreze în străinătate cu privire la modul de recrutare, condiţiile de muncă şi drepturile acestora. De asemenea, materialele informative pot fi vizualizate la sediul şi pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova (www.itmprahova.ro), la secţiunea „Relaţii de muncă”.

Recomandăm tuturor cetăţenilor români care doresc să lucreze în străinătate să parcurgă materialele informative mai sus indicate, iar în situaţia în care au neclarităţi să se adreseze  personalului Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova în vederea îndrumării.

comunicat de presă ITM Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor