logo
RNTV Live

Anunț important din partea premierului Nicolae Ciucă

gaze-naturale
Marin Ana

Miercuri, înaintea șeninței de guvern, primul ministru Nicolae Ciucă și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au dat asigurări că România va avea suficiente rezerve de gaz pentru a trece iarna fără probleme. Virgil Popescu a mai anunțat și că până la 1 septembrie rezervele de gaze vor ajunge la 80%.

”În momentul de față continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii și am reușit să atingem un procent de 70% ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului astfel încât să ne asigurăm că avem cantitățile de gaze. Sunt convins că așa cum ne-am asumat prin demersurile prin care min energiei continuă să le facă vom avea garanția unei aprovizionări continue în perioada următoare și putem în felul acesta să transmitem un mesaj cât se poate de clar pentru cetățeni, pentru economie avem cantitățile de gaz necesare să putem trece iarna dintre 2022-2023”, a anunțat premierul.

Nicolae Ciucă a amintit înființarea comitetului interministerial prin care se va analiza piața energetică și se vor lua măsuri pentru protecția populației în contextul măririi costurilor din energie.

”Săptămâna trecută am înființat comitetul interministerial ce are ca obiectiv realizarea rezilienței energetice precum și concretizarea investițiilor în energie. Sunt demersuri care au început să funcționeze, am primit deja rapoartele de la ministerul energiei în ceea ce privește proiectele ce urmează să fie implementate și de asemenea am primit analiza pieței energetice de la ANRE și în acest moment se desfășoară activitatea de analiză și de identificare a soluțiilor, astfel încât până în 31 august să avem încheiate toate activitățile și să venim cu o decizie în acest sens”, a completat premierul.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Premierul Ciucă: Continuăm să înmagazinăm gaze, am reușit să atingem un procent de 70% / Virgil Popescu: ”Înmagazinarea a depășit cu mult graficul estimat” (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor