logo
RNTV Live

Anunţ alarmant făcut de Raed Arafat: „Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin.”

Arafat vrea vaccinare obligatorie anticovid
Mihai Constantinescu

Anunţ alarmant făcut de Raed Arafat: „Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin”

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat ieri seară că infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific.

“Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Conavirusul nu se manifestă ca o gripă obișnuită.

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verifică dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.

 Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus.

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scăderea febrei, combaterea sindromelor conexe sunt foarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă personală, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 150, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN.

 

sursa Digi24.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor