logo
RNTV Live

Antreprenorii prahoveni, puși în dificultate de scumpiri/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Antreprenorii prahoveni, puși în dificultate de scumpiri

Scumpirile din ultima perioada a preturilor, dar mai cu seama cele la energie, lovesc dur in intreprinderiler mici si mijlocii. Sunt afaceri pe care administratorii abia le mai pot tine pe linia de plutire. Cu atat mai greu este, spre exemplu, pentru cei care au accesat programe de tip Start Up Nation, unde au de respectat anumite criterii. Asa se face ca nu pot restrange activitatea mai putin decat limita impusa de proiect. In acest fel antreprenorii spera sa poata fi eligibili pentru anumite programe de sprijin lansate in aceasta perioada de catre Agentiile pentru IMM-uri.

Antreprenorii pprahoveni, puși în dificultate de scumpiri

Acest centru de recuperare medicala, din Ploiesti, a accesat in 2018 un program Start Up Nation. Cu banii ontinuti, 200.000 de lei, fara cofinantare, a achizitionat aparatura de ultima generatie pentru diverse proceduri. Doar ca aceste proiecte vin cu anumite conditii de respectat, iar una dupa cealalta, perioadele Pandemiei, a razboiului din Ucraina si mai apoi scumpirile au cantarit greu pe umerii administratorilor.

Poate cea mai mare problema la acest moment este reprezentata de facturile mari la energie electrica. Acestea care s-au dublat, sau chiar triplat in ultima perioada.

Guvernul Romaniei, prin intermediul Agentiilor pentru Intreprinderile mici si mijlocii, au in dezbatere mai multe masuri de sprijin pentru acest segment.

Specialistii sunt de parere ca antreprenorii acestor categorii de intreprinderi trebuie sa aiba o proiectie bugetara de viitor pentru activitatile desfasurate, astfel incat sa poata sustine firmele pe durata acestor perioade de scumpiri masive din tara noastra.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor