logo
RNTV Live

Antenţi la FALŞII inspectori ANPC! Cum să te fereşti de amenzile date de impostori

sursă foto Romania libera
Mihai Constantinescu

Antenţi la FALŞII inspectori ANPC!

Antenţi la FALŞII inspectori ANPC! Cum să te fereşti de amenzile date de impostori

Reprezentanţii ANPC trag un semnal de alarmă! Se fac bani din controale ilegale!. Impostorii sunt foarte bine pregătiţi şi deja au dat mai multe lovituri

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor avertizează operatorii economici în legătură cu existenţa unor persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC şi care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi.
Au apărut informaţii că falşii comisari ANPC au desfăşurat astfel de activităţi ilegale de control, prin utilizarea unor legitimaţii asemănătoare cu cele oficiale.
ANPC vă reaminteşte faptul că niciodata comisarii Autorităţii nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicarii de sancţiuni contraventionale, acestea se achită la Trezorerie şi nu comisarilor aflaţi în control. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor va primi doar copia chitanţei de vărsământ”

Cum se poate preveni astfele de situaţii?

Pentru a preveni viitoare incalcari ale legii, atragem atenţia operatorilor economici să solicite ordinul de serviciu în baza caruia se face controlul, să verifice legitimaţiile comisarilor care vin in control şi să anuţe imediat poliţia în cazul în care sunt victimele unei tentative de control din partea unor persoane neautorizate.
Modelul legitimatiei de control poate fi vizualizat pe pagina web a ANPC, accesand link-ul https://anpc.ro/articol/581/reprezentantii-asociatiilor-de-consumatori-nu-au-drept-de-control.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor