logo
RNTV Live

ANRE: beneficiile digitalizării pentru sistemul energetic

secretar-de-stat
Andrei-Vlăduț Gușter

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), George-Sergiu Niculescu, spune că tendința din ce în ce mai impunătoare de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent şi permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare.

George-Sergiu Niculescu: „Această tendinţă de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent şi permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare. În contextul digitalizării şi al securităţii cibernetice mă gândesc la provocările pe care le va aduce proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa.

Aceasta conform Acordului semnat la Bucureşti pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria. O astfel de iniţiativă va contribui la îmbunătăţirea securităţii energetice şi va impulsiona procesul de interconectare cu alte ţări”, în cadrul Forumului de Rezilienţă Cibernetică, eveniment organizat de Asociaţia Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă din subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Preşedintele ANRE a vorbit despre necesitatea consolidării securităţii cibernetice concomitent cu modernizarea şi diversificarea surselor de energie în vederea asigurării securităţii energetice, cu energie sigură şi durabilă, la preţuri accesibile.

Totodată, el a subliniat importanţa digitalizării şi securizării sistemelor energetice, acest proces aducând multe beneficii deopotrivă pentru întreprinderi şi consumatori.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor