ANM: Vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte,vânt şi brumă, inclusiv în zone din Prahova

ninsori şi vânt Ninsori abundente şi vânt de mâine în zona de munte din Prahova

ANM: Vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte,vânt şi brumă, inclusiv în zone din Prahova

ANM a emis două avertiză meteo de vreme rea. Prima dintre ele este valabilă până pe 2 aprilie, timp în care vremea va fi deosebit de rece, cu precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă-

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.
Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.
Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Cea de-a două avertizare este una de COD Galben de ninsori care este valabilă şi pentru zone din Prahova. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 10.00.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa ANM

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here