Două persoane au fost reținute în urma a 9 percheziții desfășurate ieri, 5 decembrie, în localitățile Câmpeni și Lupșa, efectuate de către polițiștii Poliției Orașului Baia de Arieș sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Cercetările au fost efectuate în cadrul unui dosar privind infracțiuni de braconaj cinegetic. Au fost găsite și confiscate trofee de vânătoare, carne și produse din carne de vânat, capcane de vânătoare, arme de vânătoare, muniție și sume importante de bani.

Astfel, s-au identificat și ridicate în vederea continuării anchetei 4 trofee de cerb comun, două trofee de căprior, o carcasă de mistreț și una de cerb, 120 de kilograme de carne și produse din carne, 6 capcane de vânătoare, 10 arme letale de vânătoare, 271 de cartușe de vânătoare, 5 cartușe cu alice, fabricate artizanal, 4 dispozitive de iluminat nocturn, articole pirotehnice, precum și sume de bani în valoare de 57.000 de euro și 30.000 de lei.

Cei doi suspecți, în vârstă de 43 și 31 de ani, originari din comuna Lupșa, județul Alba, au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost prezentați astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni pentru dispunerea de măsuri legale.

Reprezentanții Poliției Române menționează că, în perioada iunie – decembrie 2023, cei vizați de anchetă ar fi organizat partide de vânătoare fără autorizație, atât pe fonduri de vânătoare, cât și în afara acestora, în comuna Lupșa.

La acțiune au participat polițiști din Baia de Arieș, sprijiniți de cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției Orașului Câmpeni și Poliției Orașului Abrud.

Investigațiile în acest caz continuă. În cadrul procesului penal, persoanele vizate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *