Ani grei de închisoare pentru Sebastian Ghiță. Ce spune ÎCCJ

Decizie importantă pentru Sebastian Ghiţă Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, achitaţi
cel mai verde complex reziential

Procurorii DNA au cerut luni, la Instanţa supremă, condamnarea fostului deputat Sebastian Ghiţă la închisoare cu executare în dosarul în care acesta este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenție efectivă pentru fiecare dintre inculpați. În opinia noastră, această cauză este una de referință pentru corupția și legăturile dintre sistemul judiciar și cel politic. Viorel Dosaru, Liviu Tudose și Constantin Ispas și-au subordonat importantele funcții pe care le dețineau unor interese private din domeniul politic. (…) În ceea ce privește pe inculpatul Sebastian Ghiță, el și-a construit o rețea informativă incompatibilă cu statul de drept, cu scopul de a-și proteja interesele. Ghiță s-a sustras de la judecată așa că nu există o garanție că va executa pedeapsa”, a spus procurorul DNA.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost trimis, în 2016, în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis.

cel mai verde complex reziential

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor anunţa pe 31 mai sentinţa în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete, informează agerpres.ro.

Continuarea aici:

https://www.stiripesurse.ro/decizie-in-dosarul-lui-sebastian-ghi-a-ce-au-hotarat-judecatorii-iccj_1266372.html

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here