logo
RNTV Live

Angajatorul poate concedia angajaţii prin e-mail

Mihai Constantinescu

Poate suna uşor înspăimântător pentru cei care au un loc de muncă, dar angajatorul poate concedia angajaţii prin e-mail! Aceasta este decizia Înaltei Curţi de Casatie şi Justiţie.

Când este posibilă decizia de concediere prin email?

– în contextul în care salariatul în cauză a oferit angajatorului o adresă de acest gen, iar părţile obişnuiesc să comunice, în general, în acest mod.
– fişierul care conţine decizia de demitere trebuie să fie în format PDF şi este necesar să se respecte prevederile obligatorii ale Codului muncii.
Aşadar, potrivit articolului 76 din Codul muncii, decizia de concediere trebuie să conţină motivele pentru care angajatul este demis şi care va fi perioada de preaviz. De asemenea, salariatul mai trebuie să primeasca o serie de informaţii legate de locurile de muncă disponibile pe care le are angajatorul şi în ce condiţii s-ar putea decide să accepte unul dintre acestea.
Decizia prin care angajatorul poate concedia prin e-mail a fost anunţată la sfărşitul lunii octombrie, anul trecut, iar în data de 9 ianuarie 2017 a fost publicata in Monitorul Oficial.
sursa Curierul Naţional
foto cu caracter ilustrativ
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor