logo
RNTV Live

Angajatorii vor plăti contribuțiile în numele angajaților. Ce se întâmplă dacă nu fac asta

contributii angajat
Ciprian Radu

Angajatorii vor plăti contribuțiile în numele angajaților

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că angajatorii care nu plătesc contribuțiile în numele angajaților se vor alege cu dosar penal. 

Anunțul vine pe fondul neînțelegerilor privind aplicarea ordonanței care schimbă modalitatea de plată a contribuțiilor.

Neplata de către angajator în numele angajatului se va constitui în infracțiune. Reglementarea se va regăsi chiar în ordonanța de urgență sau într-o lege ulterioară, susține Liviu Dragnea.

CITEȘTE și Proteste la Sibiu în aşteptare lui Liviu Dragnea şi Mihai Tudose: „V-au votat şi mor săraci”/ VIDEO

Ordonanţa de urgenţă prevede transferul contribuţiilor în sarcina salariaţilor, dar acestea vor deveni stopaj la sursă, a precizat Dragnea.

”Aţi atins un subiect foarte important, care nu s-a discutat până acum. Şi poate chestiunea asta generează atâta scandal. Toate contribuţiile vor deveni stopaj la sursă. Dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracţiune. Asta înseamnă că vom avea garanţia că toate aceste contribuţii vor fi plătite până la ultimul leu.” – Liviu Dragnea.

”Vor fi în Ordonanţă sau în Parlament. Posibil să fie în Ordonanţă. Ei vor aproba azi, nu ştiu exact forma finală, dar principiul este discutat şi acceptat în coaliţie”,a explicat șeful PSD.

Sursa: Digi 24

Foto: Mediafax

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor