Angajatorii din Prahova, luaţi la rost de inspectorii ITM. Amenzi însemnate

inspectorii ITM

Angajatorii din Prahova, luaţi la rost de inspectorii ITM. Amenzi însemnate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova anunţă că a desfăşurat, în luna ianuarie 2020, o serie de acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare totală de 332.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 241 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 309.000 lei.

Totodată, inspectorii de muncă au depistat 22 de persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă. Pentru munca  nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 260.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 118 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 23.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 30 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul  acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Vezi şi https://republikanews.ro/un-it-ist-face-pe-medicul/

Vezi şi https://republikanews.ro/angajatorii-care-nu-acorda-liber-in-zile-de-sarbatoare-pot-primi-amenda-de-10-000-de-lei/

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-un-autoturism-a-cazut-de-pe-pod-si-a-ramas-agatat-soferul-incarcerat/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here