Consiliul General al Capitalei va dezbate în ședința de joi un proiect de hotărâre prin care se stabilesc salariile de bază pentru funcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general și din cadrul serviciilor

Proiectul a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei economice a Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Din dezbateri a reieșit că în cadrul ședinței de joi a CGMB vor fi propuse o serie de amendamente, având în vedere că sindicatele nu sunt de acord cu forma actuală a proiectului.

Angajații care s-ar putea bucura de creșteri de 30% la salariu sunt cei din categoriile cu salarii mici, cum ar fi muncitorii, îngrijitorii și angajații cu studii medii, conform directorului executiv al Direcției Managementul Resurselor Umane, Geta Drăgoi. Aceste creșteri ar fi aplicate în cadrul aparatului de specialitate al primarului general, al Poliției Locale, DGASMB, Direcției de Evidența Persoanelor, ASSMB, Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, ARCUB, Creart, Administrației Străzilor, AFI, Administrației Grădinii Zoologice, ALPAB, ASPA sau Proedus.

Situația este diferită în cazul instituțiilor de cultură, unde nu sunt prevăzute aceleași creșteri. Geta Drăgoi a explicat că aceste instituții au grile de salarizare stabilite conform Legii 153/2017 și au beneficiat deja de o creștere de 5% începând cu 1 ianuarie.

„Pentru aceste instituții s-a urmărit micșorarea decalajului dintre personalul cu studii superioare salarizat conform Legii 153 și personalul cu studii superioare salarizat conform grilelor administrației”, a indicat Drăgoi. Bazat pe acest proiect, creșterea fondului de salarii este estimată la 13 – 15%. Strict pentru angajații Primăriei, creșterea ar fi de aproximativ 7%.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *