logo
RNTV Live

Angajați ai Senatului, achetați de IPJ Prahova. Ar fi folosit adeverințe false pentru împrumuturi CAR

senat
Dumitrescu Vlad

Opt angajați în cadrul Senatului sunt anchetați de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova pe motiv că ar fi folosit adeverințe false de salariu pentru împrumuturi la CAR. ,  Potrivit Poliției, prejudiciul se ridică la 5.700.000 de lei.

„La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efecuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Prahova.

Este vorba de 8 persoane care sunt în prezent angajați ai Senatului, cu vârste cuprinse între 39, respectiv 72 de ani. Pagubele se ridică la 5.700.000 de lei.

Potrivit Poliției, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate 8 telefoane mobile, 13.000 de lei și numeroase înscrisuri.Secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a confirmat informația pentru HotNews.ro precizând că au fost solicitate instituției copiile unor adeverinţe de venit pentru opt consilieri parlamentari, pentru un dosar de urmărire penală în rem cu fapte din 2015.

„Inspectoratul Județean de Poliția Prahova a emis către Senatul României o ordonanață prin care a solicitate eliberarea unor documente, în data de 23 septembrie. Documentele respective se referă la adeverințele solicitate de cei opt angajați pentru creditare. Noi am solicitat către IPJ Prahova şi către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova informații legate de acest dosar de urmărire penală in rem, pentru că avem nevoie de informaţiile următoare: dacă acele persoane au calitate de suspect şi dacă s-a dispus începerea urmăririi penale, adică dacă s-a identificat şi fapta şi persoana. O parte din persoanele anchetate lucrează în prezent la Senat, este vorba de opt persoane verificate de Poliție”, a explicat Mario Oprea pentru HotNews.ro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor