logo
RNTV Live

Andrei Volosevici nu a renunțat la ideea de a demola ”Blocul șapte etaje”/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Andrei Volosevici nu a renunțat la ideea de a demola ”Blocul șapte etaje”

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, nu a renunțat la ideea de a demola ”Blocul șapte etaje”. Anunțul a fost făcut de șeful executivului ploieștean în timpul ședinței Consiliului Local Ploiești, atunci când în dezbatere a intrat proiectul de Hotărâre privind destituirea Magdalenei Trofin din funcția de viceprimar.

Andrei Volosevici nu a renunțat la ideea de a demola ”Blocul șapte etaje”

“Eu vreau și acum să demolăm ”Șapte etaje””.  Aceasta a fost reacția primarului Andrei Volosevici în momentul în care inițiatorii proiectul de Hotărâre privind destituirea Magdalenei Trofin din funcția de viceprimar i-au reproșat fostului reprezentant al executivului faptul că a susținut demolarea respectivului imobil.

Vă reamintim că reprezentanții executivului ploieștean au susținut în momentul în care a fost lansat acest proiect în dezbatere publică faptul că inițiativa de a demola ”Blocul șapte etaje” are ca scop amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale. Aceasta este menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu.

Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic.

De ce există blocul cu 7 etaje

Legenda urbană spune că blocul ar fi fost construit în plin avânt al demolărilor de lăcaşuri de cult. Astfel Catedrala “Sfântul Ioan” era ferită de teama că soţii Ceauşescu, în vreuna dintre vizitele făcute în Ploieşti, ar fi putut cere demolarea ei. Q fost construit imediat după anii 60.

Dacă blocul va fi demolat, locatarii vor trebui să fie relocaţi. Locatarii Nu admit varianta primăriei conform căreia construcţia este încadrata în grad ridicat de risc seismic.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor