logo
RNTV Live

Andrei Pîrloga, medalie de argint la Cupa Europeană de judo pentru cadeţi „U18”!

judocadeti
Cristian Anghelescu

În perioada 10-12 martie, cinci sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, la Zagreb (Croaţia), la Cupa Europeană de judo pentru cadeţi „U18”, competiţie la startul căreia s-au aliniat 792 de sportivi din 31 de ţări. Dintre cei cinci reprezentanţi ai clubului ploieștean, cea mai bună comportare a avut-o Andrei Pârloga, el reuşind să intre în posesia medaliei de argint la categoria „73 kg”.

Andrei i-a învins, pe rând, pe Pietro Muhlfarth (Brazilia), Adam Konig (Cehia), Aleksander Ferencak (Slovenia), Gergely Nerpel (Ungaria) şi, în semifinală, pe Guilherme Schmidt (Brazilia), dar a pierdut în ultimul act, în prelungiri, în faţa italianului Mattia Procdocimo. La categoria „73 kg” au fost 79 de participanţi.

La categoria „-55 kg”, Paul Onofrei a trecut de Stefan Prelevic (Muntenegru), apoi a fost învins de David Naji (Ungaria), dar a trecut, în recalificări, de Francesco Cargnelutti (Italia). Din păcate, în turul următor, a pierdut în faţa lui Jurrien Kugel (Olanda).

La categoria „-60 kg”, Marius Colţ l-a învins pe Aleksandar Grigorov (Bulgaria), dar a pierdut apoi în faţa lui Luigi Centracchio (Italia).

La „-55 kg”, Antonio Minigote i-a depăşit pe Zan Bozenk (Slovenia) şi Matheus Takaki (Brazilia), după care a fost învins de Andras Vida (Ungaria) şi, în recalificări, de Artsiom Kolasau (Belarus).

La categoria de greutate „-52 kg”, Codruţa Lungu a fost învinsă de Fanni Kopasz (Ungaria).

Trebuie precizat că întrecerea a fost de un nivel extrem de ridicat, punctând în clasamentul mondial şi reprezentând criteriu de calificare la Campionatul European „U-18”, context în care participarea sportivilor poate fi apreciată drept meritorie. Ei participă în continuare la Zagreb la un stagiu de pregătire internaţională ce se desfăşoară până pe 15 martie.

 

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, de 3 ori pe podium la Finala Campionatelor Naţionale de Judo la nivel de juniori 3 „U16”!

Tot în weekend, Sala Sporturilor din Cisnădie a găzduit Finala Campionatelor Naţionale de Judo la nivel de juniori 3 „U16”, competiţie la care au participat 278 de sportivi reprezentând 65 de cluburi din ţară. Printre aceştia, şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, care au reuşit să obţină 3 medalii, dintre care două de aur şi una de bronz.

Iată care au fost rezultatele sportivilor ploieșteni:

– locul I şi campioni naţionali – Vladimir Grădinariu („-50 kg”) şi Sergiu Anastase („-60 kg”);

– locul al III-lea – Andrei Ghiţă („-60 kg”).

Ieri, s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional pe echipe la juniori 3 „U16” la nivel de euroregiuni. Sportivii prahoveni, alături de cei din judeţul Argeş, au alcătuit două echipe la masculin şi una la feminin, reprezentând Euroregiunea 3 Sud Muntenia.

La masculin, au participat 8 echipe, iar echipa B a Euroregiunii 3 s-a clasat pe poziţia secundă, fiind învinsă în finală cu scorul de 4-3 de Euroregiunea 6 N-V (Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa), iar echipa A pe locul al 3-lea, trecând în finala mică cu 4-3 de echipa Euroregiunii 5 Vest (Arad, Hunedoara).

Sportivii ploieşteni componenţi ai echipei medaliate cu argint au fost: Vladimir Grădinariu, Sergiu Anastase, Andrei Ghiţă şi Andrei Ene, iar din echipa medaliată cu bronz au făcut parte Roberto Grigore, Alin Moise şi Tudor Manu.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.

sursa: csmploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor