logo
RNTV Live

Andrei Florescu, un lider al galeriei CSA Steaua, reținut de forțele de ordine și interogat după meciul „câinilor” cu UTA

peluza_steaua
Theo Tănăsescu

Miercuri, Andrei Florescu, unul dintre liderii Peluzei Sud a CSA Steaua, a fost reținut de polițiști și dus la audieri. Ancheta vizează incidentele de pe 8 martie, de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA, când suporterii steliști au intervenit în sprijinul celor de la UTA și au intrat pe teren, provocând violențe.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații, în Municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive, anunță Poliția Capitalei, citează Mediafax.

În urma activităților întreprinse, șapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport.

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Florescu de la CSA Steaua, audiat după scandalul de la meciul dintre Dinamo și UTA



Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al echipelor de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit unor surse din anchetă, dosarul privește incidentul din data de 08 martie 2024, de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA, când suporterii au pătruns pe teren și s-au bătut. De asemenea au folosit si materiale pirotehnice. Vizați sunt suporteri de la Dinamo și de la CSA, steliștii venind la meci în sprijinul UTA. Printre persoanele duse la audieri se numără și liderul galeriei CSA Florescu Andrei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor