logo
RNTV Live

Ana Birchall, Ministrul Justiției, de URGENŢĂ în Ploieşti după ce magistraţii i-au cerut ajutorul. Aşteaptă de 22 de ani

Mai multe compartimente ale Curţii de Apel Ploieşti îşi suspendă activitatea
Mihai Constantinescu

Ministrul Justiției, de URGENŢĂ în Ploieşti

Ana Birchall, Ministrul Justiției, de URGENŢĂ în Ploieşti după ce magistraţii i-au cerut ajutorul. Aşteaptă de 22 de ani.

Ministrul Justiției- Ana Birchall a venit de urgenţă astăzi în Ploieşti după ce reprezentanţii  Curţii de Apel Ploiești au tras un puternic semnal de alarmă. Acesta se referă la condiţiile improprii,  chiar greu de imaginat pentru efectuarea unui act de justiție eficient și modern, la nivelul standardelor europene.

Mai mult ministrului i-a fost aminiti şi faptul ce se aştepată de 22 de ani pentru ca noul sediu să devină funcţional. Este vorba mai exact despre Palatul de Justiţie din Ploieşti.

“Este cel de-al doilea obiectiv de investiţie derulat de Ministerul Justiţiei după Palatul de Justiţie din Bucureşti, atât din punctul de vedere al costurilor (fondurile alocate sunt de 24.489 mii lei, din care construcții montaj 18.155 mii lei, fondurile utilizate până la 31.12.2011 sunt în cuantum de 24.267 mii lei), cât şi din cel al suprafeţei desfăşurate (19.430 mp, 3750 mp suprafaţă construită), este finalizat în proporție de doar 60%, structura de rezistență este gata în proporție de 98%, sistemul de fundații și subsolul în procent de 100%, în timp ce din partea de arhitectură au fost făcute lucrări reprezentând 20% din volumul total.

Prin H.G.nr.874/14.11.2013 a fost modificată H.G.nr.273/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii Palatul de Justiţie Prahova, iar procedurile privind continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii s-au derulat prin intermediul Direcţiei de Implementare a Programelor Finanţate din Împrumuturi Externe din cadrul Ministerului Justiţiei.În urma finalizării lucrărilor de reproiectare în baza contractului încheiat de Ministerul Justiţiei cu S.C. IPCT S.A. Bucureşti, a fost declanșată procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor pentru finalizarea obiectivului de investiții.

În anul 2016 s-au demarat lucrările de execuție în baza proiectului tehnic întocmit de S.C. IPCT S.A. Bucureşti, finanţate prin Acordul de Împrumut nr. 4811 – RO încheiat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ratificat prin Legea nr.205/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Contractul de execuție a fost încheiat în data de 02.12.2015 de Ministerul Justiției cu S.C. Rotary Construcții S.R.L. București, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 18 luni de la data începerii acestora, respectiv 15.01.2016.

Prin edificarea acestui obiectiv de investiții, de o importanță deosebită pentru municipiul Ploiești, se vor crea condiții decente pentru desfășurarea activității Curții de Apel Ploiești și Tribunalului Prahova în beneficiul actului de justiție”, potrivit unui comunicat de presă al Curţii de Apel Ploieşti.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor